Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

(Sigorta Ettirene Yönelik) Giriş Çalpan Sigorta olarak siz müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri yerine getirirken kişisel verilerinizin gizliliğini sağlamaya ve verilerinizi mevzuata uygun şekilde işlemeye en yüksek derecede özen gösteriyoruz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 10. maddesine uygun olarak hazırlanmış bu aydınlatma metni dahilinde sizlere aşağıdaki konular hakkında bilgi vermek istiyoruz:

  1. Kişisel verilerinizi nasıl elde edebiliriz?
  2. Hangi kişisel verilerinizi işliyoruz?
  3. Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz?
  4. Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla ve kimlerle paylaşabiliriz?
  5. Kişisel verilerinizi işlerken hangi hukuki şartlara dayanıyoruz?
  6. Kişisel verilerinize ilişkin haklarınız neler ve bu haklarınızı nasıl kullanabilirsiniz?

 

Kişisel verilerinizi nasıl elde edebiliriz? Çalpan Sigorta olarak siz müşterilerimize pek çok mecra üzerinden temas kurabiliyoruz.

Örneğin ;

Acentelerimizi ziyaretleriniz esnasında,

  • Çağrı merkezimizi arayıp bilgilerinizi bıraktığınızda,
  • Web sitemizi ziyaretiniz sırasında;
  • Müşteri hizmetlerimiz veya diğer Çalpan Sigorta çalışanları ile e-posta üzerinden kurduğunuz iletişimler esnasında kişisel verilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Ayrıca şirketimiz ile olan ilişkiniz bir aracı kurum vasıtasıyla gerçekleştiyse kişisel verilerinizi bu aracı kurumlar vasıtasıyla da elde edebiliriz. Hangi kişisel verilerinizi işliyoruz? Çalpan Sigorta olarak siz değerli müşterilerimize sunduğumuz hizmetler kapsamında farklı kategorilerdeki kişisel verilerinizi işleyebiliriz. Örnek olarak;

  • Kimlik ve iletişim bilgileriniz; Ad, soyadı, TCKN, gibi bilgileriniz ile e-posta adresi, telefon numarası, cep telefonu numarası, adres vb. bilgileriniz
  • Sigorta bilgileriniz; Çalpan Sigorta bünyesinde sahip olduğunuz sigorta poliçelerine dair bilgiler, örneğin poliçe kapsamı ve istisnaları 2
  • Güncel ve geçmiş işlem bilgileriniz; örneğin mevcut veya geçmişteki sigorta işlem bilgileriniz.
  • Talep ve şikâyet bilgileriniz; örneğin Çalpan Sigorta' nın sunduğu hizmetlere ilişkin olarak tarafımıza iletmiş olduğunuz talep ve şikayetlere dair yazılı veya sözlü kayıtlar
  • Özel Nitelikli Kişisel Veri: Sigorta kapsamında teminat altına alınabilecek ve tazmin edilecek sağlık işlemlerine dair kayıtlar ile başlatılabilecek, süren ya da sona eren her türlü adli süreç ile bu süreçlerde esnasında elde edilen kayıt ve ilamlar (bir ceza hükmüne ilişkin ya da adli sicil kaydı oluşturdukları sürece).

Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz? Aşağıda yer alan tüm amaçlar her müşterimiz açısından geçerli olmayabilir. Şirketimiz ile olan ilişkiniz, sizlere sunduğumuz ürün ve hizmetler ya da verilerinizin işlenmesine yönelik izin durumunuza göre verilerinizin işlenme amaçları aşağıdaki listedeki amaçlarla sınırlı olmak üzere değişkenlik gösterebilecektir. Başka bir ifade ile, bazı müşterilerimiz açısından aşağıda belirtilen veri işleme amaçlarının bir kısmı geçerli ya da bir kısmı geçersiz olabilmektedir. Çalpan Sigorta olarak kişisel verilerinizi pek çok farklı amaç için işleyebiliriz.

Kişisel verilerinizi işleme amaçlarımızı özetle aşağıdaki listede bulabilirsiniz:

  • Talep etmiş olduğunuz sigorta hizmetlerini sizlere en iyi şekilde sunmak. Çalpan Sigorta olarak tamamlayıcı sağlık sigortası, kasko, seyahat sağlık sigortası ve ferdi kaza sigortası başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmeti sizlerle buluşturuyoruz. Talep ettiğiniz ürün ve hizmetleri sizlere sunabilmemiz için kimlik, iletişim, talep ya da finansal bilgileriniz ile izniniz kapsamında özel nitelikli kişisel verilerinizi işliyoruz. Örneğin, tercih ettiğiniz bir sigorta hizmetine ilişkin sözleşmemizi oluşturabilmek ve yürürlüğe koyabilmek için mevzuat uyarınca öngörülen kimlik bilgileri ile ödemeye dair bilgilerinizi sizlerden talep edebiliyoruz ediyoruz.
  • Sigorta işlemleri: Çalpan Sigorta olarak siz müşterilerimize sigorta ürün veya hizmetleri sağlamaktayız. Bu ürün veya hizmetlerimizden faydalanan müşterilerimizin kişisel verilerini yukarıdakilere ek olarak; sigorta poliçesi başvurularına ve primlerinin hesaplanması, sigorta poliçesi kapsamındaki tazminat taleplerinin alınası veya iletilmesine aracılık edilmesi ve bunların ödenmesi amaçlarıyla işlenebilecektir.
  • Ürün ve hizmet kalitemizi geliştirmek. Çalpan Sigorta olarak daima siz müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmenin yollarını arıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizin kalitesini arttırmak, müşterilerimizin memnuniyetini ölçümlemek, müşterilerimizi ve onların tercihlerini daha yakından tanımak, daha verimli iş stratejileri oluşturmak gibi amaçlar için iş geliştirme faaliyetleri ve analizleri gerçekleştiriyoruz. Bu iş süreçlerimizi gerçekleştirmek adına kişisel verilerinizi işliyoruz.
  • Ticari iletişim faaliyetlerinde bulunmak. Çalpan Sigorta olarak pek çok ürün ve hizmet sunuyoruz. Sunduğumuz bu ürün ve hizmetleri sizlere tanıtmak ve sizleri heyecanlandıracak yenilik ve fırsatlardan sizleri haberdar etmek için bildirim içerikleri gönderebiliriz. Bu bildirimleri almak tamamen sizin tercihinizde; ne zaman isterseniz bu iletileri sizlere göndermemiz için bizlere izin verebilirsiniz veya vermiş olduğunuz izni geri çekebilirsiniz.
  • Talep ve şikayetlerinizi sonuçlandırmak. Talepleriniz ve geri bildirimleriniz bizler için çok önemli. Sizlere sunduğumuz hizmetleri daha iyi nasıl sunabileceğimize ilişkin taleplerinizi değerlendirmek ve yaşadığınız olumsuzlukları çözmek ya da bunların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri almak için kişisel verilerinizi işleyebiliriz.
  • Finansal kayıtları oluşturmak. Şirketimizin finansal süreçlerini yürütürken kişisel 3 verilerinizi işleyebiliriz. Örneğin sunduğumuz hizmetlere ilişkin faturaların düzenlenmesi, finansal kayıtların oluşturulması ya da finansal denetimlerin yürütülmesi esnasında kişisel verileriniz işlenebilmektedir.
  • Şirket içi faaliyetlerin yürütülmesi. Hemen her şirkette olduğu gibi, iş faaliyetlerimizi yürütürken şirket içinde belirli süreçler yürütüyor ve kayıtlar oluşturuyoruz. Örneğin, bilgi teknolojileri altyapımızı yönetiyor, çalışanlarımızın performanslarını ödüllendiriyor ya da iç denetim operasyonları gerçekleştiriyoruz. Bu ve bunlar gibi iç süreçlerimizi yürütürken kişisel verilerinizi işleyebiliyoruz.
  • Tabi olduğumuz kanuni yükümlülükleri yerine getirmek. Şirket olarak pek çok kanuni yükümlülüğe tabiyiz. Örneğin sigortacılık ve vergi mevzuatları gibi düzenlemelerden doğan belli yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kişisel verilerinizi işleyebilir, yetkili kamu kurumları (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı) veya özel kuruluşlar (sağlık kurum ve kuruluşları) ile bilgilerinizi paylaşabiliriz. Özellikle yargı makamları, polis kuvvetleri, düzenleyici denetleyici kurumlar gibi otoriteler tarafından gerçekleştirilen yasalara uygun bilgi taleplerine istinaden kişisel verilerinizi bu taleplere yanıt vermek için işleyebiliriz.
  •  Pazarlama, tanıtım, promosyon: Pazarlama, tanıtım, promosyon hediye gönderimi ve faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve pazar araştırması yapılması; bu kapsamda, izninizin bulunması kaydıyla sizlere elektronik ticari iletilerin iletilmesi ve sizlere özel ürün veya kampanyaların oluşturulması; genel ve kişiye özel segmentasyon faaliyetlerinin yürütülmesi; ilgilenebileceğiniz veya ihtiyacınızın olabileceğini değerlendirdiğimiz ürün veya hizmetlerin tespit edilmesi ve bunların sizlere önerilmesi; müşteri ilişkileri faaliyetlerinin yürütülmesi Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla ve kimlerle paylaşabiliriz? Belli durumlarda kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşabiliyoruz. Aşağıda kişisel verilerinizi paylaşabileceğimiz tarafları ve paylaşma nedenlerimizi özetliyoruz. Altını çizmek isteriz ki, Çalpan Sigorta olarak kişisel verilerinizi hiçbir zaman yetkisiz üçüncü kişilerle kendi menfaatlerimize olacak bir şekilde paylaşmıyor veya erişime açmıyoruz. Kişisel verilerinizi paylaşabileceğimiz üçüncü kişiler ve paylaşım sebeplerimiz şu şekilde:
  • Genel Olarak: Mali Suçları Araştırma Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye Sigortalar Birliği Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi başta olmak üzere yetkili kurum ve kuruluşlar, kolluk kuvvetleri, mahkemeler ve icra müdürlükleri, aracılık ettiğimiz üçüncü kişiler, işbirliği yaptığımız bankalar, iş ortakları, Şirketimiz pay sahipleri, hizmet alınan firmalar, tedarikçiler ve destek hizmeti sağlayıcı firmalar ile bunların çalışanları, yetkilileri ve alt yüklenicileri ile paylaşılabilecektir.
  • İş ortaklarımızla kişisel verilerinizi paylaşabiliriz. Sigorta hizmetlerimiz kapsamında aldığınız ürünleri sizlere sunmamızı sağlayan Sigortacılık Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde yetkili acenteler, reasürörler, eksperler, asistans şirketleri, aktüerler, destek hizmet sağlayıcıları ve Kamu kurum ve kuruluşları ve sair ilgili kişi ve veya kurumlara kişisel verileriniz aktarılabilmektedir. Sigorta ilişkisinin mahiyetinin (seyahat sağlık sigortası) gerektirmesi halinde kişisel verileriniz uygun düştüğü nispette yurt dışına çıkarılabilir.
  • Tedarikçilerimizle bilgilerinizi paylaşabiliriz. Örneğin sizlerle iletişim sunduğumuz bazı noktalarda Çalpan Sigorta harici üçüncü tarafların hizmetlerinden faydalanıyoruz. Örneğin ticari ileti gönderimleri, web sitemizin yönetimi, bilgi teknolojileri altyapımızın sağlanması gibi hizmetlerimizle doğrudan ilgili bazı hususlarda tedarikçilerden hizmet alıyoruz. Bu gibi durumlarda tedarikçilere kişisel verilerinizi aktarabiliyoruz.
  • Finansal kuruluşlara bilgilerinizi aktarabiliriz. Hizmetlerimize ilişkin ödemelerin gerçekleştirilmesi için bankalar veya ödeme kuruluşlarıyla kişisel verilerinizi paylaşabiliriz.
  • Yetkili kamu kurumlarına özel kişilere kişisel bilgilerinizi paylaşabiliriz. Tabi olduğumuz hukuki yükümlülüklerimiz uyarınca rutin olarak veya talep üzerine yetkili kamu kurumları veya özel kuruluşlar ile bilgilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Örneğin ceza soruşturmaları kapsamında mahkemelerce tarafımıza iletilen bilgi taleplerine yanıt vermek için ya da vergi denetimleri esnasında bilgilerinizi kamu kurumları ile paylaşabiliriz veya Şirketimizin hukuki ve ekonomik güvenliğini korumak amacıyla avukatlar ile kişisel verilerinizi paylaşabiliriz. Kişisel verilerinizi işlerken hangi hukuki şartlara dayanıyoruz? Kişisel veriler yalnızca Kanun'un izin verdiği çerçevede işlenebilmektedir. Veri işleme faaliyetimizin niteliğine göre kişisel verilerinizi mutlaka aşağıdaki kanuni veri işleme şartlarından birine veya birkaçına dayanarak işliyoruz.
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması halinde veri işleme faaliyetleri gerçekleştirebiliriz. Örneğin sigorta sözleşmesinin kurulması amacıyla sözleşmedeki şartlara uygun olarak bu sözleşmelerin ifası için kimlik ve iletişim bilgilerinizi işleyebiliriz.
  • Hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kişisel verilerinizin işlenmesi zorunlu olabilir. Tabi olduğumuz pek çok yükümlülüğün yerine getirilmesi için kişisel verilerinizi işlememiz gerekebilir. Örneğin vergi denetimleri esnasında kişisel verilerinizi içeren kayıtları bağımsız denetçiler ile paylaşmamız gerekebilir.
  • Tarafınızca alenileştirilmiş bilgilerinizi alenileştirilme sebebiyle uygun düştüğü ölçüde işleyebiliriz. Bazı durumlarda kamuya açık bir şekilde alenileştirmiş olduğunuz bilgileri kullanabiliriz. Örneğin sosyal medya üzerinden kamuya açık bir şekilde vermiş olduğunuz geri bildirimlerde yer alan kişisel bilgilerinizi ürün ve hizmetlerimizin geliştirilmesi ve müşteri memnuniyetinin ölçümlenmesi amacıyla işleyebiliriz.
  • Şirketimize ait bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için verilerinizin işlenmesi zorunlu olabilir. Örneğin Şirketimizin sahip olduğu mülkiyet veya alacak haklarının korunması için kişisel verilerinizi işleyebiliriz.
  • Bazı durumlarda şirketimizin meşru menfaatlerinin gerçekleştirilmesi için kişisel verilerinizi işleyebiliriz. Örneğin ürün ve hizmetlerimizin iyileştirilmesi, stratejik ticari kararların alınması veya yeni ürün ve hizmetlerin oluşturulmasında şirketimizin meşru bir menfaati söz konusudur ve bu amaçla kişisel verilerinizi işleyebiliriz.
  • Açık rızanızın bulunduğu durumlarda kişisel verilerinizi işleyebiliriz. Bazı spesifik 5 amaçlar için kişisel verilerinizi işlemeden önce sizlerin rızasını almak durumundayız. Örneğin sizlere ürün ve hizmetlerimiz hakkında ticari iletiler göndermeden önce açık rızanızı alacağız. Kişisel verilerinize ilişkin haklarınız neler ve bu haklarınızı nasıl kullanabilirsiniz? Kanun'un 11. maddesi uyarınca kişisel veri sahibi olarak kişisel verilerinize ilişkin olarak pek çok hakka sahipsiniz. Bu bölümde sahip olduğunuz haklar ve bu hakları nasıl kullanabileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. Kanun'un 11. maddesi uyarınca sahip olduğunuz haklar şu şekildedir: Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenip işlenmediğini öğrenebilirsiniz, Eğer kişisel verileriniz bizim tarafımızdan işlenmişse bizden buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz, Kişisel verilerinizi hangi amaçlar için işlediğimizi ve kişisel verilerinizi bu amaçlara uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz, Kişisel verilerinizi yurt içinde veya yurt dışında aktardığımız üçüncü kişileri öğrenebilirsiniz, Eğer kişisel verilerinizi eksik veya yanlış işlemişsek, bunların düzeltilmesini isteyebilir ve gerçekleştirilen bu düzeltmelerin kişisel verilerinizi aktarmış olduğumuz üçüncü taraflara da iletilmesini isteyebilirsiniz. Kişisel verilerinizi Kanun'a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlemiş olmamıza rağmen, kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilir ve bu kapsamda yapılan düzeltmelerin kişisel verilerinizi aktarmış olduğumuz üçüncü taraflara da iletilmesini isteyebilirsiniz. İşlediğimiz verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda, meydana gelen bu sonuca itiraz edebilirsiniz, Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle herhangi bir zarara uğramanız hâlinde, hukuka aykırı veri işleme dolayısıyla doğan zararın giderilmesini talep edebilirsiniz. Yukarıda saymış olduğumuz haklarınıza ilişkin taleplerinizi tarafımıza ileterek bu haklarınızı kullanabilirsiniz. Haklarınıza ilişkin taleplerinizi mevzuattaki şartlara uygun biçimde gerçekleştirebilmeniz ve kişisel verileriniz üzerinde kolayca kontrol sahibi olabilmeniz için https://www.calpansigorta.com adresinden ulaşabileceğiniz Çalpan Sigorta Veri Sahibi Başvuru Formu 'nu hazırladık. Başvuru formunu doldurduktan sonra, dokümanı formun içinde belirtilen yöntemlerden biriyle tarafımıza iletebilirsiniz. Başvurunuzun niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınızı cevaplandıracağız. Veri sahipleri başvuruları kural olarak ücretsiz cevaplandırılmaktadır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep etme hakkımızı saklı tutmaktayız.

 

Kişisel verilerinizi nasıl koruduğumuzu öğrenmek için "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" belgesini inceleyiniz. ×